Συνεργασίες


Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες και στείλτε μας τις συνεργασίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (θα ανακοινωθεί σύντομα!)

Το Λογοτεχνικό Μπιστρό αναζητά διηγήματα, ποίηση, κριτικές, παρουσιάσεις και αποσπάσματα από μυθιστορήματα (αν είναι αυτοτελή), καθώς και συνταγές για δημοσίευση. Τα κείμενα πρέπει να είναι αδημοσίευτα - εκτός από την περίπτωση των μυθιστορημάτων - και πρέπει να σας ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα και το copyright.

 Όλα τα πνευματικά σας δικαιώματα θα παραμείνουν δικά σας μετά την εμφάνιση του έργου σας στο Λογοτεχνικό Μπιστρό, που σημαίνει ότι μπορείτε να το δημοσιεύσετε/εκδώσετε ξανά όπου και όπως θέλετε ένα μήνα μετά την παρουσίασή του στο Λογοτεχνικό Μπιστρό. Ωστόσο, διατηρούμε το μη-αποκλειστικό δικαίωμα να συμπεριλάβουμε το έργο σας στα αρχεία μας καθώς και σε κάποια ανθολογία, έντυπη ή ηλεκτρονική, ύστερα από συνεννόηση και συμφωνία μαζί σας.

Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αλληλογραφίας και ηλεκτρονική διεύθυνση), ένα μικρό σημείωμα μέσα στο email σχετικά με τη συνεργασία που μας στέλνετε, καθώς κι ένα σύντομο βιογραφικό που να μην ξεπερνά τις 100 λέξεις. Θα σας απαντήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά υπολογίστε ένα με δύο μήνες κατά μέσο όρο. 

Τα κείμενα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο σώμα του email και ΟΧΙ ως συνημμένα αρχεία. Κείμενα που δεν έχουν περάσει από διόρθωση κι έχουν πολλά ορθογραφικά, γραμματικά ή τυπογραφικά λάθη δεν θα δημοσιεύονται.

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα είδη γραφής και έκφρασης κι έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία σε δυνατές ιστορίες με καλοδουλεμένη πλοκή και χαρακτήρες. Μας αρέσουν οι ιστορίες φανταστικού, επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, ο μαγικός ρεαλισμός, ο σουρρεαλισμός, οι δυστοπίες, το post apocalyptic και τα ταξίδια στο χρόνο. Μας ενδιαφέρει το έργο τόσο έμπειρων και καταξιωμένων όσο και νέων κι αδημοσίευτων μέχρι σήμερα συγγραφέων και ποιητών. Πέρα από αυτό, δεν ανακοινώνουμε τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε ή να μη δημοσιεύσουμε ένα κείμενο.

Διηγήματα
Στείλτε μας ΕΝΑ διήγημα (ή απόσπασμα από μυθιστόρημα) έως 3000 λέξεις. Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε αριθμό λέξεων.

Ποίηση
Στείλτε μας μέχρι ΤΡΙΑ ποιήματα.

Κριτικές
Ενδιαφερόμαστε για κριτικές βιβλίων, ταινιών και παραστάσεων. Στείλτε μας κριτικές που να μην ξεπερνούν τις 700 λέξεις η κάθε μία μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες (εξώφυλλα κλπ.) 

Συνταγές
Ενδιαφερόμαστε για πρωτότυπες, υγιεινές και λαχταριστές συνταγές. Στείλτε μας μέχρι 2 συνταγές που να μην ξεπερνούν τις 300 λέξεις η κάθε μία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: